Υλικά
1 κ. κεράσια Υλικά
500 γρ. ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού και 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Αφαιρούμε προσεκτικά το κίτρινο μέρος της φλούδας από ένα λεμόνι με ένα κοφτερό μαχαίρι, σαν κορδέλα.
Το στύβουμε και κρατάμε 2 κ.σ.
Πλένουμε τα κεράσια, βγάζουμε τα κοτσάνια και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό μηχάνημα πάνω από την κατσαρόλα που θα φτιάξουμε το γλυκό, για να μαζεύουμε το ζουμί τους.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα κεράσια, ανακατεύουμε απαλά και βράζουμε 20 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, κουνώντας πού και πού την κατσαρόλα κυκλικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το κεράσι να μείνει σκεπασμένο με πετσέτα 24 ώρες.
Ξαναβάζουμε στη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας (αν φουσκώσει πολύ, τραβάμε την κατσαρόλα προς την άκρη του ματιού της εστίας), μέχρι να δέσει καλά η μαρμελάδα. Ρίχνουμε τη φλούδα και το χυμό λεμονιού, μεταφέρουμε τη μαρμελάδα ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε πολύ καλά και τα τοποθετούμε ανάποδα.
Αυτή η μαρμελάδα μοιάζει με γλυκό, διότι τα κεράσια δεν λιώνουν αλλά μένουν ολόκληρα.
Α.Τ.