Υλικά
9 φύλλα ζελατίνης ή 18 γρ. ζελατίνη σε σκόνη Υλικά
300 ml Καλούα (λικέρ καφέ)
180 ml νερό
300 ml νερό
300 γρ. κεράσια
10 φύλλα φρέσκια μέντας
Εκτέλεση
Πλένουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια, το κόβουμε στα δύο και τα μοιράζουμε σε μικρά μπολάκια.
Πλένουμε τα φύλλα μέντας, τα στεγνώνουμε, τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο, τα τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε ροδέλες.
Τα μοιράζουμε και αυτά στα μπολάκια.
Ανακατεύουμε το Καλούα με τα 180 ml νερό και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μιάμιση –δύο ώρες μέχρι να παγώσει τελείως.
Αν χρησιμοποιούμε φύλλα ζελατίνης, τα μουσκεύουμε σε λίγο κρύο νερό για 10 λεπτά, τα στύβουμε και τα μεταφέρουμε σε μπολ.
Αλλιώς ρίχνουμε στο μπολ την ζελατίνη σε σκόνη.
Βράζουμε ένα φλιτζάνι νερό (240 ml) συν 1/4 του φλιτζανιού (60ml) –την επιπλέον ποσότητα τη βάζουμε διότι μέρος του νερού να εξατμισθεί.
Μόλις πάρει βράση το νερό μετράμε 1 φλιτζάνι και το ρίχνουμε στο μπολ με τη ζελατίνη.
Ανακατεύουμε επιμελώς μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη τελείως.
Βγάζουμε το παγωμένο μείγμα αλκοόλ –νερό από το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα τη διαλυμένη ζελατίνη.
Ανακατεύουμε πάλι σχολαστικά μέχρι να ενωθούν τελείως τα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα στα μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο 6 ώρες πριν σερβίρουμε.
Α.Τ.