Υλικά
9 φύλλα ζελατίνης ή 18 γρ. ζελατίνη σε σκόνη Υλικά
300 ml βότκα
180 ml χυμός ροδάκινο
300 ml νερό
300 γρ. φρέσκο ροδάκινο ψιλοκομμένο
10 φύλλα φρέσκος δυόσμος
Εκτέλεση
Μοιράζουμε το ροδάκινο σε μικρά μπολάκια.
Πλένουμε τα φύλλα του δυόσμου, τα στεγνώνουμε, τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο, τα τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε ροδέλες.
Τα μοιράζουμε και αυτά στα μπολάκια.
Ανακατεύουμε τη βότκα με το χυμό του ροδάκινου και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μιάμιση–δύο ώρες μέχρι να παγώσει τελείως.
Αν χρησιμοποιούμε φύλλα ζελατίνης, τα μουσκεύουμε σε λίγο κρύο νερό για 10 λεπτά, τα στύβουμε και τα μεταφέρουμε σε μπολ.
Αλλιώς, ρίχνουμε στο μπολ την ζελατίνη σε σκόνη.
Βράζουμε ένα φλιτζάνι νερό (240 ml) συν 1/4 του φλιτζανιού (60ml) -την επιπλέον ποσότητα τη βάζουμε διότι μέρος του νερού θα εξατμισθεί.
Μόλις πάρει βράση το νερό, μετράμε 1 φλιτζάνι και το ρίχνουμε στο μπολ με τη ζελατίνη.
Ανακατεύουμε επιμελώς μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη τελείως.
Βγάζουμε το παγωμένο μείγμα αλκοόλ –χυμός από το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα τη διαλυμένη ζελατίνη.
Ανακατεύουμε πάλι σχολαστικά, μέχρι να ενωθούν τελείως τα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα στα μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο 6 ώρες πριν σερβίρουμε.
A.T.