Υλικά
10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη ή 5 φύλλα ζελατίνης Υλικά
1 κ. σταφύλια χωρίς σπόρους (γύρω στα 5 ½ φλ.)
½ φλ. ζάχαρη
2/3 φλ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Αν χρησιμοποιούμε ζελατίνα σε σκόνη βάζουμε σε ένα μικρό μπολ μισό φλιτζάνι κρύο νερό και πασπαλίζουμε από πάνω τη ζελατίνη.
Την αφήνουμε να απορροφήσει το νερό.
αν χρησιμοποιούμε φύλλα ζελατίνης τη μουσκεύουμε σε ένα ρηχό πλατύ μπολ με νερό, για 5 -6 λεπτά και μετά τη στύβουμε.
Βάζουμε τα σταφύλια, τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό σε κατσαρόλα και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε πιέζοντας με μια ξύλινη κουτάλα ή με το εργαλείο που φτιάχνουμε τον πουρέ γύρω στα 15 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
Περνάμε το μείγμα από λεπτή σίτα ή από σουρωτήρι στρωμένο με τουλουπάνι για να αφαιρέσουμε τη φλούδα των σταφυλιών, πιέζοντας με το πίσω μέρος μιας κουτάλας της σούπας –αν το υγρό είναι λίγο ρίχνουμε λίγο νερό μέχρι να έχουμε συνολικά 3 φλιτζάνια.
Μοιράζουμε το ζελέ σε ποτήρια ή μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με το μέλι.
Όταν το ζελέ είναι έτοιμο σερβίρουμε καλύπτοντας την επιφάνεια του ποτηριού ή του μπολ με την κρέμα και γαρνίρουμε με λίγα μισά σταφύλια.
Α.Τ.