Υλικά
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούραΥλικά (για περίπου 24 τεμάχια):
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
25 γρ. μαλακό βούτυρο
100 γρ. φιστικοβούτυρο
25 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Για τη διακόσμηση:
1 κ. σ. αλατισμένα φιστίκια
Θα χρειαστείτε επίσης
48 μικρές χάρτινες θήκες
και ένα πυρίμαχο μπολ που να χωράει μέσα σε μια κατσαρόλα.
Εκτέλεση
1 Τοποθετήστε 24 χάρτινες θήκες σε ένα ταψί.
Κατόπιν, τοποθετήστε μια δεύτερη θήκη μέσα στην πρώτη.2 Βάλτε τα φιστίκια σε ένα σουρωτήρι και ξεπλύντε τα κάτω από κρύο νερό.
Στεγνώστε τα με μια καθαρή πετσέτα.3 Βάλτε τα φιστίκια σε μια σανίδα κοπής.
Κόψτε ταπροσεκτικά σε μικρά κομμάτια με ένα αιχμηρό μαχαίρι.
Αφήστε τα κατά μέρος για αργότερα.4 Σπάστε όλη τη σοκολάτα στο πυρίμαχο σκεύος.
Γεμίστε την κατσαρόλα με νερό κατά το ¼..
Ζεστάνετε το νερό σε χαμηλή φωτά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.5 Τοποθετήστε προσεκτικά το μπολ μέσα στην κατσαρόλα.
Αφήστε για 5 λεπτά.
Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Βγάλτε το μπολ από την κατσαρόλα.
Αφήστετο μείγμα να κρυώσει για 5 λεπτά.6 Γεμίστε τις θήκες με ¾ κ.γ.
από το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας.
Με τη ράχηενός κουταλιού, απλώστε το μείγμα από τα πλαϊνά και προς τα επάνω.
Επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή για όλες τις θήκες.7 Τοποθετήστε το ταψί στο ψυγείο.
Αδειάστε το βούτυρο, το φιστικοβούτυρο και την καστανή ζάχαρη σε ένα μπολ.
Χτυπήστε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα.8 Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη στο μπολ και ανακατέψτε καλά.
Θα πρέπει να χτυπήσετε πολύ δυνατά.
Το μείγμα θα είναι μαλακό.9 Πάρτε 1 γεμάτο κ.γ.
από το μείγμα.
Πλάστε το στα χέρια σας σε μπάλα.
Πλάστε άλλες 23 μπάλες.10 Βγάλτε το ταψί από το ψυγείο.
Βάλτε από 1 μπάλα σε κάθε θήκη.
Πιέστε απαλά την κάθε μπάλα για να γίνει επίπεδη.11 Ρίξτε την υπόλοιπη σοκολάτα από πάνω.
Πασπαλίστε με τα φιστίκια.
Τοποθετήστε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.Προτού φάτε τα γλυκά, βγάλτε τα από τις χάρτινες θήκες.
Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο έως και 4 ημέρες.
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Φτιάχνουμε γλυκά» των εκδόσεων Ψυχογιός.