
Υλικά
Για το κέικ:Υλικά
170 γρ. Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
160 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
6 αυγά
Λίγη βανίλια
30 γρ. (6 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) καρύδι
125 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) Μαρμελάδα Βερίκοκο Fytro
Για τη γκανάζ:
250 γρ. (2 πλάκες) Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
30 γρ. (3 κουτ. σούπας) μέλι
40 γρ. (2 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό ζεστό
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Εκτέλεση
Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε τους κρόκους των αυγών έναν-έναν και τη σοκολάτα λιωμένη.
Ανακατεύετε το αλεύρι, τη βανίλια, το κακάο και τα καρύδια και τα προσθέτετε στο παραπάνω μίγμα.
Αλευρώνετε και βουτυρώνετε μία φόρμα διαμέτρου 26 εκατοστών, αδειάζετε το μίγμα και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 45 λεπτά περίπου.
Ξεφορμάρετε, αφήνετε το κέικ να κρυώσει καλά και το κόβετε στη μέση.
Αλείφετε το κάτω κομμάτι με τη μαρμελάδα και βάζετε από πάνω το δεύτερο κομμάτι.
Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, προσθέτετε το νερό, το μέλι και το βούτυρο, ανακατεύετε και γλασάρετε το κέικ.