Υλικά
8 φέτες από μπαγιάτικο τσουρέκι πάχους 1,5 εκ. Υλικά
6 αβγά
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα τριμμένο καρδάμωμο
2 δόσεις βανιλίνη
1 ¾ φλ. γάλα
3 κ.σ. μπράντι
Βούτυρο για το τηγάνισμα
Για τη γαρνιτούρα: maple syrup (σιρόπι από σφενδάμι) ή πετιμέζι ή παγωτό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 130ο C.
Βάζουμε τις φέτες του τσουρεκιού στη σχάρα και τις ψήνουμε για 5 –7 λεπτά, προσέχοντας να μην αρπάξουν.
Τις τινάζουμε να φύγουν τα ψίχουλα.
Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε με αβγοδάρτη τα αβγά, το αλάτι, το καρδάμωμο και τη βανιλίνη μέχρι να ενωθούν καλά.
Ενσωματώνουμε στο μείγμα το μπράντι και το γάλα, χτυπώντας ελαφρά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε φαρδύ, τετράγωνο σκεύος.
Ζεσταίνουμε 2 κ.σ βούτυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να καλυφθεί πλήρως ο πάτος, αλλά να μην καπνίσει.
Βουτάμε δύο φέτες τσουρέκι στο μείγμα των αβγών και τις γυρίζουμε πολύ γρήγορα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να απορροφήσουν το υγρό.
Τις σηκώνουμε με μεγάλη τρυπητή κουτάλα κουνώντας ελαφρά να στραγγίξουν τα υγρά και τις μεταφέρουμε στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε για 3 -4 λεπτά από τη μια πλευρά, γυρίζουμε από την άλλη και τις τηγανίζουμε άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τις υπόλοιπες φέτες.
Σερβίρουμε με maple syrup (σιρόπι από σφενδάμι) ή με πετιμέζι ή απλώς συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια.
Α.Τ.