Υλικά
80 γρ. φουντούκιαΥλικά
80 γρ. σουσάμι
80 γρ. σταγόνες σοκολάτας
200 γρ. μέλι
Εκτέλεση
Βάζουμε το σουσάμι σε σουρωτήρι, το ξεπλένουμε με μπόλικο νερό και το αφήνουμε να στραγγίξει.Τοποθετούμε σε ταψί μία λαδόκολλα έτσι που να προεξέχει λίγο από το χείλος του.Σπάμε τα φουντούκια σε χοντρά κομμάτια ή τα αλέθουμε στο μούλτι.Ρίχνουμε το σουσάμι σε βαθύ τηγάνι και το καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά.Προσθέτουμε το μέλι και τα φουντούκια, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε το μείγμα να ψηθεί για 8-10 λεπτά.Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, μόλις αρχίσει να πήζει το μείγμα, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και το κόβουμε στο επιθυμητό σχήμα.Αφήνουμε τα παστέλια να κρυώσουν και τυλίγουμε το καθένα χωριστά με λαδόκολλα κι ύστερα με διάφανη μεμβράνη.
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Θέμιδος Καρδιόλακα "Τι θα φάω στο σχολείο μαμά;", εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.