Υλικά
5 αβγάΥλικά
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κομματάκια
⅓ φλ. λικέρ καφέ
180 -200 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
1 δόση βανιλίνη
Κακάο άγλυκο
Για τη σάλτσα ganache (γκανάς):
150 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
Κεράσι ή βύσσινο γλυκό του κουταλιού στραγγισμένο από το σιρόπι του
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους στους 170o C.
Βουτυρώνουμε 9 φορμάκια χωρητικότητας 180 ml το καθένα.
Στρώνουμε τον πυθμένα με λαδόκολλα και βουτυρώνουμε.
Πασπαλίζουμε το εσωτερικού κάθε φόρμας με κακάο.
Με το μίξερ χειρός χτυπάμε καλά τα αβγά με τη ζάχαρη σε μεγάλο μπολ, σε μεσαία προς ψηλή ταχύτητα για 5 έως 7 λεπτά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
Μειώνουμε την ταχύτητα στο μέτριο, ρίχνουμε στο μπολ με τα αβγά το βούτυρο και το λικέρ και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τη βανίλια.
Δουλεύουμε το μείγμα άλλα 3-4 λεπτά με το μίξερ.
Γεμίζουμε κάθε φορμάκι μέχρι τη μέση και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν για μισή ώρα επάνω σε σχάρα.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ganache: ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και μόλις φανούν στην επιφάνεια φουσκάλες, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα την τριμμένη κουβερτούρα και αφήνουμε να μείνει 5 λεπτά.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία.
Ξεφορμάρουμε σε πιατάκι, ρίχνουμε 1-2 κ.σ γκανάς επάνω και γαρνίρουμε με το κεράσι γλυκό.
A.T.