Υλικά
2 φλ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαράΥλικά
1 ξυλάκι κανέλα περίπου 10 εκ.
150 γρ. κουβερτούρα λεπτοκομμένη
5 κρόκοι αβγού ελαφρώς χτυπημένοι
⅓ φλ. ζάχαρη
1 δόση βανιλίνη
½ κ.γ. μπούκοβο καυτερό ή 1 καυτερή πιπεριά σχισμένη στη μέση (χωρίς τους σπόρους)
1 μικρή πρέζα αλάτι
Για τη γαρνιτούρα
2 κ.σ. ζάχαρη
1 μικρή πρέζα κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C.
Σε μικρή κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το ξυλάκι της κανέλας και το μπούκοβο ή την καυτερή πιπεριά, σε μέτρια φωτιά.
Μόλις αρχίσει να φουσκώνει αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε το ξυλάκι κανέλας και σουρώνουμε την κρέμα.
Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη σοκολάτα και αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά.
Ανακατεύουμε γερά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μέτριο βαρύ μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τους κρόκους αβγών, το ⅓ φλ.
ζάχαρη, τη βανιλίνη και το αλάτι μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε σιγά-σιγά το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αβγών.
Βάζουμε σε ρηχό ταψί φορμάκια χωρητικότητας 180 ml και μοιράζουμε την κρέμα στα φορμάκια.
Ρίχνουμε βραστό νερό μέχρι το μισό του ύψους τους.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η λάμα ενός μαχαιριού, που θα βυθίσουμε στο κέντρο.
Βγάζουμε προσεκτικά τα φορμάκια από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 6 ώρες.
Πριν σερβίρουμε, τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τις 2 κ.σ ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια κάθε κρέμας.
Βάζουμε τα φορμάκια σε σχάρα και τα μεταφέρουμε κάτω από το γκριλ σε απόσταση γύρω στα 13 εκ.
Αφήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη ελαφρά.
Σερβίρουμε αμέσως.
A.T.