Υλικά
4 αβγά Υλικά για 4 άτομα
12 κ.σ. γάλα
2 δόσεις βανιλίνη
½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
1 γερή πρέζα αλάτι
8 φέτες τσουρέκι πάχους 2,5 εκ.
Βούτυρο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο και σχετικά ρηχό μπολ, χτυπάμε καλά με τον αβγοδάρτη τα αβγά, το γάλα, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Βουτάμε μέσα μια -μια τις φέτες του τσουρεκιού και τις πιέζουμε με ένα κουτάλι να απορροφήσουν το μείγμα.
Μετά τις γυρνάμε από την άλλη μεριά και τις πιέζουμε πάλι.
Τις βγάζουμε στραγγιστά χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια και τις ακουμπάμε σε μικρή σχάρα, με ένα πιάτο από κάτω. Λιώνουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι 150 γρ.
βούτυρο μέχρι να πάψει να αφρίζει.
Τηγανίζουμε τις μισές φέτες του τσουρεκιού σε μέτρια φωτιά, για 1,5 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα.
Τις βγάζουμε σε ζεστή πιατέλα.
Τηγανίζουμε και τις υπόλοιπες φέτες με τον ίδιο τρόπο.
Σερβίρουμε από δύο φέτες σε κάθε πιάτο και περιχύνουμε με μέλι ή σιρόπι αγαύης ή maple syrup (σιρόπι σφενδάφου) ή με τη μαρμελάδα που μας αρέσει.
Μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με παγωτό.
Α.Τ.