Follow us

Τάρτα με φρέσκα βερίκοκα

Τάρτα με φρέσκα βερίκοκα

Υλικά

Υλικά

Για την τάρτα

200 γρ. αλεύρι

100 γρ. φρέσκο βούτυρο παγωμένο

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

½ φλ. νερό παγωμένο

1 γερή πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

700 γρ. βερίκοκα

300 ml γάλα

200 γρ. ζάχαρη άχνη

30 γρ. κορνφλάουρ

2 ολόκληρα αβγά και 2 κρόκοι αβγών

2 δόσεις βανιλίνης

½ φλ. μπράντι

Για γαρνιτούρα

1 φλ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα

Εκτέλεση

Πλένουμε τα βερίκοκα και βγάζουμε τα κουκούτσια.

Τα χωρίζουμε στη μέση και τα βάζουμε να μαριναριστούν με τη μισή ζάχαρη και το μπράντι.

Ετοιμάζουμε την τάρτα: αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι.

Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και τρίβουμε με τα δάχτυλα, να σχηματιστούν ψίχουλα.

Ρίχνουμε 2-3 κουτ.

σούπας νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μέτρια, απαλή (προσθέτουμε ελάχιστο νερό, αν χρειάζεται).

Την πλάθουμε μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για τάρτες 26 εκ., ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με τον πλάστη βάζοντάς τη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και τη στρώνουμε στη φόρμα, έτσι ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματα και να περισσεύει λίγο.

Ισιώνουμε το τελείωμα με μαχαιράκι.

Τρυπάμε τη ζύμη σε πολλά σημεία, καλύπτουμε με λαδόκολλα και σκεπάζουμε με χαρτί με όσπρια ή τα ειδικά βαρίδια.

Την ψήνουμε άδεια για 15 λεπτά.

Ετοιμάζουμε την κρέμα: ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.

Χτυπάμε τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορνφλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό, μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε το γάλα και βάζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, για να πήξει (δεν το αφήνουμε να βράσει).

Απλώνουμε την κρέμα επάνω στην τάρτα και από πάνω αραδιάζουμε τα βερίκοκα.

Πασπαλίζουμε με καρυδόψυχα.Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο 180° για 45 λεπτά.

Α.Τ.

Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και τρίβουμε με τα δάχτυλα, να σχηματιστούν ψίχουλα.

Ρίχνουμε 2-3 κουτ.

σούπας νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μέτρια, απαλή (προσθέτουμε ελάχιστο νερό, αν χρειάζεται).

Την πλάθουμε μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για τάρτες 26 εκ., ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με τον πλάστη βάζοντάς τη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και τη στρώνουμε στη φόρμα, έτσι ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματα και να περισσεύει λίγο.

Ισιώνουμε το τελείωμα με μαχαιράκι.

Τρυπάμε τη ζύμη σε πολλά σημεία, καλύπτουμε με λαδόκολλα και σκεπάζουμε με χαρτί με όσπρια ή τα ειδικά βαρίδια.

Την ψήνουμε άδεια για 15 λεπτά.

Χτυπάμε τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορνφλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό, μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε το γάλα και βάζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, για να πήξει (δεν το αφήνουμε να βράσει).

Απλώνουμε την κρέμα επάνω στην τάρτα και από πάνω αραδιάζουμε τα βερίκοκα.

Πασπαλίζουμε με καρυδόψυχα.Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο 180° για 45 λεπτά.

Α.Τ.

Επίσης...

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Δες εντός τρεις συνταγές για υπέροχες γλυκές παρασκευές με καρπούζι.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Ιδιαίτερα γλυκά με πεπόνι

Δοκίμασε να απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο σε πρωτότυπους συνδυασμούς.

Υπέροχα γλυκά με κεράσι

Σορμπέ, μους σοκολάτας ή υγρό κέικ; Η επιλογή είναι δική σου.

Δροσιστικά γλυκά ψυγείου με φρούτα

Τρία πανεύκολα γλυκά με φρούτα που είναι ό,τι πρέπει για τη ζέστη.

Τα μύρτιλα δίνουν χρώμα και γεύση - κι αυτά τα γλυκά το αποδεικνύουν

Δείτε εντός δύο συνταγές για λαχταριστά κέικ και μία για πανακότα με πρωταγωνιστή το μύρτιλο.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Λαχταριστές συνταγές με φράουλες

Καθώς η άνοιξη γεμίζει τη φύση με χρώματα και αρώματα, η φράουλα κάνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση και μας καλεί να τη γευτούμε σε κάθε πιθανή εκδοχή.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.