Υλικά
Για τη ζύμη Υλικά
4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
⅓ φλ. κρύο νερό ή
1 μεγάλη κατεψυγμένη βάση πίτσας ή
φτιάχνουμε τη δική μας ζύμη με τη συνταγή εδώ
Για την επικάλυψη
670 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 ml κρέμα γάλακτος
2 δόσεις βανίλιας
3 σφηνάκια μπράντι ή ρούμι
Για τη γαρνιτούρα
250-300 γρ. τρούφα σοκολάτας
15-25 κεράσια φρέσκα χωρίς τα κουκούτσια ή κερασάκια γλασέ
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη*: κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκάνη.
Χτυπάμε το γιαούρτι με πιρούνι να αφρατέψει και το ρίχνουμε στο αλεύρι.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο -λίγο το νερό και λίγο αλάτι.
Ζυμώνουμε σιγά-σιγά για μερικά λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Δίνουμε στη ζύμη σχήμα μπάλας και αφήνουεμ για 20 λεπτά στο ψυγείο.
Την ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη ή με τα χέρια σε όσο πάχος μας αρέσει -όσο πιο λεπτό το φύλλο τόσο πιο τραγανή η πίτσα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C, απλώνουμε το φύλλο σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε 20 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.Ετοιμάζουμε τη σοκολάτα:** λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνέχεια με τον αβγοδάρτη να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τη βανίλια διαλυμένη στο μπράντι ή στο ρούμι ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από φωτιά.
Αφήνουμε να χλιάνει λίγο και αλείφουμε μια παχιά στρώση από τη σάλτσα σοκολάτας στην επιφάνεια της πίτσας.
Την καλύπτουμε με την τρούφα και τη γαρνίρουμε με τα φρέσκα κερασάκια ή τα κερασάκια γλασέ.
*Τα υλικά είναι για μεγάλο ταψί διαμέτρου 38 εκ.για μικρότερη πίτσα χρησιμοποιούμε τις μισές ποσότητες.
** Για μικρότερη πίτσα μειώνουμε τις ποσότητες κατά το ⅓ .
A.T.