Follow us

Τσιζκέικ με ροδάκινα

Τσιζκέικ με ροδάκινα

Υλικά

Yλικά

1 ½ πακέτο μπισκότα digestive

2 κ.σ. καρύδα σε νιφάδες

¼ φλ. καστανή ζάχαρη

7 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση

240 γρ. τυρί κρέμα

3 φλ. σαντιγί 

¾ φλ. άχνη ζάχαρη

⅓ φλ. λευκή σοκολάτα λιωμένη

⅓ φλ. φρέσκα ροδάκινα ψιλοκομμένα

Για την επικάλυψη

1 ½ φλ. μαρμελάδα ροδάκινο

2 φρέσκα ροδάκινα κομμένα σε λεπτές φέτες

½ φλ. μπράντι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ροδάκινα της επικάλυψης να μαριναρισθούν με το μπράντι στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε τη βάση: τρίβουμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε μπολ μαζί με την καρύδα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με πηρούνι.

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν χοντρά ψίχουλα.

Απλώνουμε το μείγμα στον πάτο και στα πλαϊνά μιας φόρμας με σούστα και πιέζουμε με τις παλάμες ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

Αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα και τη σαντιγί και δουλεύουμε με το μίξερ χειρός.

Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.

Ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια του ροδάκινου και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Στραγγίζουμε πολύ καλά τις φέτες του μαριναρισμένου ροδάκινου.

Απλώνουμε στην επιφάνεια του τσιζκέικ τη μαρμελάδα και την καλύπτουμε με τις φέτες του μαριναρισμένου ροδάκινου στο σχέδιο που θέλουμε.Α.Τ.

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν χοντρά ψίχουλα.

Απλώνουμε το μείγμα στον πάτο και στα πλαϊνά μιας φόρμας με σούστα και πιέζουμε με τις παλάμες ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

Αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες.

Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.

Ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια του ροδάκινου και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Στραγγίζουμε πολύ καλά τις φέτες του μαριναρισμένου ροδάκινου.

Απλώνουμε στην επιφάνεια του τσιζκέικ τη μαρμελάδα και την καλύπτουμε με τις φέτες του μαριναρισμένου ροδάκινου στο σχέδιο που θέλουμε.Α.Τ.

Επίσης...

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Δες εντός τρεις συνταγές για υπέροχες γλυκές παρασκευές με καρπούζι.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Ιδιαίτερα γλυκά με πεπόνι

Δοκίμασε να απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο σε πρωτότυπους συνδυασμούς.

Υπέροχα γλυκά με κεράσι

Σορμπέ, μους σοκολάτας ή υγρό κέικ; Η επιλογή είναι δική σου.

Δροσιστικά γλυκά ψυγείου με φρούτα

Τρία πανεύκολα γλυκά με φρούτα που είναι ό,τι πρέπει για τη ζέστη.

Τα μύρτιλα δίνουν χρώμα και γεύση - κι αυτά τα γλυκά το αποδεικνύουν

Δείτε εντός δύο συνταγές για λαχταριστά κέικ και μία για πανακότα με πρωταγωνιστή το μύρτιλο.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Λαχταριστές συνταγές με φράουλες

Καθώς η άνοιξη γεμίζει τη φύση με χρώματα και αρώματα, η φράουλα κάνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση και μας καλεί να τη γευτούμε σε κάθε πιθανή εκδοχή.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.