Υλικά
400 ml κρέμα καρύδαςΥλικά
3/4 φλ. ζάχαρη άχνη
1+1 φλ. καρύδα αποξηραμένη
1 κ.σ. βούτυρο καρύδας
2 δόσεις βανιλίνης
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε την κρέμα καρύδας, τη ζάχαρη άχνη, την καρύδα και το βούτυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι επάνω σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
Είναι έτοιμο, όταν σύροντας την κουτάλα στον πάτο του τηγανιού, αφήσει ένα καθαρό “αυλάκι” για μερικά δευτερόλεπτα πριν ενωθούν οι δύο άκρες ξανά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τη βανιλίνη και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε βαθουλό πιάτο που έχουμε αλείψει με βούτυρο καρύδας.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και πλάθουμε σε μπαλάκια, παίρνοντας κάθε φορά 1 κ.σ από το μείγμα, αλείφοντας τα χέρια μας ελαφρά με βούτυρο καρύδας.
Κυλάμε τα γλυκάκια στην καρύδα μέχρι να καλυφθούν τελείως και τα μεταφέρουμε σε χάρτινες θήκες.
Μπορούμε να διατηρήσουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς στο ψυγείο, για 4-5 μέρες.
A.T.