Υλικά
6 φλ. φρεσκοστυμμένος χυμός από λευκά σταφύλια Υλικά
6 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή 4 κ.σ. κορνφλάουρ
5 κ.σ. μέλι
Για τη γαρνιτούρα
Ολόκληρες ρόγες από λευκό σταφύλι χωρίς κουκούτσι
λευκά αμύγδαλα λεπτοκομμένα
μπισκοτάκια
φρέσκα φύλλα λουΐζας
Εκτέλεση
Διαλύουμε καλά το αλεύρι ή το κορνφλάουρ στο 1 φλ.
χυμό.
Ρίχνουμε το μείγμα σε κατσαρολάκι, προσθέτουμε και τον υπόλοιπο χυμό και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε πάλι καλά.
Μεταφέρουμε την κρέμα σε ποτήρια ή σε μπολάκια, αφήνουμε να κρυώσει, γαρνίρουμε με τις ρόγες του σταφυλιού και τα αμύγδαλα και βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Όταν έλθει η ώρα να σερβίρουμε γαρνίρουμε με τα φρέσκα φύλλα λουΐζας και αν θέλουμε προσφέρουμε μαζί μπισκοτάκια.
A.T.