Υλικά
Για τη βάσηΥλικά
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. μπισκότα digestive
Για τη γέμιση
1 φλ. σταφύλι σταφίδα
½ φλ. μέλι
2 κ.σ. μπράντι
500 γρ. τυρί κρέμα
250 ml κρέμα γάλακτος
½ φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
1 δόση βανιλίνη
Για την επικάλυψη
½ φλ. ρόγες από σταφίδα
2-3 κ.σ. αμύγδαλα λευκασμένα σε φιλέτα
1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη ή ματζουράνα
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε τα σταφύλια όλη τη νύχτα με το μέλι και το μπράντι.
Τα στραγγίζουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τη βάση: θρυμματίζουμε τα μπισκότα (στο μπλέντερ ή στο γουδί), τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και τα πατάμε με την παλάμη στη φόρμα, σε ένα στρώμα με πάχος περίπου 1 εκ..
Βάζουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να πήξει, προσθέτουμε το τυρί και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε μια λεία κρέμα.
Ανακατεύουμε μέσα τα μαριναρισμένα σταφύλια.
Απλώνουμε τη γέμιση επάνω στη βάση.
Αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 5 ώρες πριν σερβίρουμε.
Γαρνίρουμε με τα φρέσκα σταφύλια και τα λευκασμένα αμύγδαλα και πασπαλίζουμε με τη φρέσκια ρίγανη ή τη ματζουράνα.