Υλικά
1 ⅓ φλ. αλεύρι Υλικά
½ φλ. κακάο
1 ½ κ.σ. καφές στιγμής
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
½ φλ. λικέρ φουντουκιού
⅔ φλ. βούτυρο λιωμένο
1 ¾ φλ. ζάχαρη
2 αβγά
1 δόση βανιλίνη
1 γερή πρέζα αλάτι
150 γρ. κουβερτούρα ξυσμένη
¾ φλ. φουντούκια ελαφρά καβουρδισμένα και ελαφρά κοπανισμένα ή κομμένα στα δύο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Αλείφουμε μια φόρμα 23 Χ 33 εκ.
καλά με βούτυρο, την αλευρώνουμε και την τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τον καφέ, το κακάο, το αλάτι και τη σόδα σε μπολ μετρίου μεγέθους.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη βανιλίνη και τη ζάχαρη για 7 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Προσθέτουμε το λικέρ φουντούκι και δουλεύουμε για 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε την κουβερτούρα και τα φουντούκια και ανακατεύουμε πάλι.
Μεταφέρουμε τον χυλό στη φόρμα που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε, μεταφέρουμε σε σχάρα, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Βγαίνουν γύρω στα 24 μπράουνις.A.T.