Υλικά
2/4 φλ. σοκολάτα κουβερτούρα ξυσμένη Υλικά
1 φλ. γάλα καρύδας
2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
½ φλ. βραστό νερό
1 δόση βανιλίνη
½ κ.γ. εκχύλισμα πικραμύγδαλου ή καφέ ή μέντας
Για τη διακόσμηση
4 κόκκοι καφέ
⅓ φλ. λικέρ καφέ
2 κ.σ. κακάο, αν θέλουμε
Εκτέλεση
Βάζουμε την κουβερτούρα σε κατσαρολάκι και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ή σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακινώντας κυκλικά το σκεύος.
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ξεχωριστό μικρό μπολ αναμειγνύουμε το καυτό νερό με τον καφέ μαζί με τη βανιλίνη και όποιο εκχύλισμα χρησιμοποιούμε και ρίχνουμε το μείγμα στη λιωμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε να ενωθούν.
Μοιράζουμε τη μους σε 4 ποτήρια με πόδι ή σε 8 φλιτζανάκια του εσπρέσο και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες πριν σερβίρουμε.
Γαρνίρουμε αν θέλουμε κοσκινίζοντας κακάο στην επιφάνεια και τοποθετώντας στη μέση ένα κόκκο καφέ.
Μπορούμε, ακόμα, να γαρνίρουμε τη μους με σαντιγί.Α.Τ.