Υλικά
8 μεγάλα αβγά Υλικά
230 γρ. βούτυρο
450 γρ. κουβερτούρα
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
Για τη γκανάς
100 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα μήκους 20 εκ.
και την τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.
Χτυπάμε πολύ καλά τα αβγά με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα τουλάχιστον για 5 λεπτά ή μέχρι να διπλασιασθούν σε όγκο.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και κόβουμε το βούτυρο σε κύβους μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τον κόλιανδρο.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, ρίχνουμε μέσα στο ¼ των αβγών και ανακατεύουμε ελαφρά.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας κάθε φορά ¼ από το μείγμα των αβγών και ανακατεύοντας ελαφρά (συνολικά 4 φορές).
Μεταφέρουμε το χυλό στη φόρμα που έχουμε ετοιμάσει.
Τη βάζουμε στη μέση ενός ταψιού που ακουμπάμε σε σχάρα, στο κάτω μέρος του φούρνου.
Ρίχνουμε βραστό νερό στο ταψί να φθάσει μέχρι τα ⅔ του ύψους της φόρμας και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε το ταψί με τη φόρμα και αφήνουμε μέχρι να κρυώσει το νερό.
Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.Ετοιμάζουμε την γκανάς: βάζουμε την κρέμα σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις αρχίσουν να παρουσιάζονται φουσκίτσες στην επιφάνεια, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την εστία και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα ξυσμένη.
Ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Αφήνουμε να χλιάνει γύρω στα 5 λεπτά και την απλώνουμε επάνω στο κέικ.γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα ή άχνη ζάχαρη ή κόντιτα.
Α.Τ.