Υλικά
200 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκιαΥλικά
8 κρόκοι και 10 ασπράδια αβγών
1 κ.γ. βούτυρο
½ φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
4 κ.σ. μπράντι
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
Για γαρνιτούρα: ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι ή κακάο 1 φόρμα χωρητικότητας 1 lt.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (να μην βράσει), αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα, ανακατεύουμε να λιώσει και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το μπράντι.
Χτυπάμε τους κρόκους καλά και τους ρίχνουμε σιγά–σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια με τον αβγοδάρτη, στο χλιαρό μείγμα της σοκολάτας, μέχρι να ενωθούν πολύ καλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με το αλάτι προσθέτοντας προς το τέλος την άχνη ζάχαρη.
Την ενσωματώνουμε σταδιακά σε 3-4 δόσεις στο κρύο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα γεμίζοντάς την κατά τα ¾ και ψήνουμε 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το γλυκό και να κάνει κρούστα.
Σερβίρουμε αμέσως.
Μπορούμε να ετοιμάσουμε το γλυκό από πριν και να το διατηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα το ψήσουμε.
Δεν χρειάζεται να το αφήσουμε να έλθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν μπει στο φούρνο.
Σερβίρουμε βγάζοντας ένα κομμάτι σε πιάτο με κουτάλα και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με άχνη ζάχαρη.
A.T.