Follow us

Μηλόπιτα με μελάσα και μαύρη ζάχαρη (από το αρχείο συνταγών της ΓΙΩΤΗΣ)

Μηλόπιτα με μελάσα και μαύρη ζάχαρη (από το αρχείο συνταγών της ΓΙΩΤΗΣ)

Υλικά

Υλικά

375 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ

100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη

75 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο

100 ml ((1 φλιτζ. τσαγιού) νερό                      

Xυμό από 1 λεμόνι

100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Ακατέργαστη Fytro                                              

70  ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) κονιάκ

30 γρ. (4 κουτ. σούπας) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ

150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμό μήλου

1 κουτ. σούπας κανέλα

100 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) Μελάσα Fytro

4 μήλα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το Αλεύρι, τη μαργαρίνη, το ηλιέλαιο, το νερό, το χυμό λεμονιού και τη Ζάχαρη και ζυμώνετε καλά.

Την κάνετε μία μπαλίτσα, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και την αφήνετε για μισή ώρα περίπου να ξεκουραστεί.Κόβετε τα 3 μήλα σε μικρά κομματάκια, τα βάζετε σε ένα τηγάνι μαζί με τη Μελάσα και το κονιάκ και σιγοψήνετε μέχρι να μαλακώσουν.Διαλύετε το Κορν Φλάουρ στο χυμό μήλου και το προσθέτετε στο τηγάνι.

Ανακατεύετε 1-2 λεπτά.

Ανοίγετε τη ζύμη και την τοποθετείτε σε φόρμα τάρτας διαμέτρου 26 εκατοστά.

Απλώνετε από πάνω το μίγμα μήλου, τοποθετείτε στη συνέχεια λεπτές φέτες μήλου σε σχήμα βεντάλιας, πασπαλίζετε με λίγη Ζάχαρη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° αέρα για μισή ώρα περίπου.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.