Υλικά
2 φλ. ψιλοκομμένες φράουλεςΥλικά
3 κ.σ. ζάχαρη
400 ml γάλα καρύδας
400 ml συμπυκνωμένο γάλα
400 φλ. κρέμα γάλακτος
½ φλ. νιφάδες καρύδας
Εκτέλεση
Στρώνουμε με μεμβράνη ένα ταψάκι περίπου 23 εκ.Χ 21 εκ.
αφήνοντάς την να περισσεύει αρκετά έξω από τα χείλη του ταψιού.
Bάζουμε στο μπλέντερ τις φράουλες και τη ζάχαρη και δουλεύουμε μέχρι να γίνουν οι φράουλες πουρές και να ενωθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 5-8 λεπτά ανακατεύοντας ή μέχρι να πήξει και να γίνει λείο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.Βάζουμε το γάλα καρύδας να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά, μέχρι να μειωθεί σε ½ φλιτζάνι.
Το ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το συμπυκνωμένο γάλα και δουλεύουμε 2 λεπτά να αναμειχθούν καλά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
Προσθέτουμε το ⅓ της σαντιγί στο μείγμα γάλακτος- καρύδας και ενσωματώνουμε ανακατεύοντας αργά με σπάτουλα.
Συνεχίζουμε ενσωματώνοντας στο μείγμα με τον ίδιο τρόπο και τα άλλα ⅔ της σαντιγί.Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, απλώνουμε επάνω την κρέμα της φράουλας.
Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε (χωρίς να αγγίζουμε τον πάτο) έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα μαρμπρέ εφέ.
Καλύπτουμε την επιφάνεια διπλώνοντας επάνω τη μεμβράνη που περισσεύει.
Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη και αφήνουμε τουλάχιστον για 5 ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα.
Βγάζουμε από την κατάψυξη 15 λεπτά πριν σερβίρουμε και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με νιφάδες καρύδας.
Κόβουμε το γλυκό σε χοντρές φέτες.A.T.