Υλικά
470 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά Υλικά
4 ασπράδια από μεγάλα αβγά
1 φλ. άχνη ζάχαρη
2 δόσεις βανιλίνη
1 κ.σ. καφέ εσπρέσο σε σκόνη
500 γρ. κουβερτούρα
300 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Στρώνουμε με μεμβράνη ένα ταψάκι περίπου 23 εκ.Χ 21 εκ.
αφήνοντάς την να περισσεύει αρκετά έξω από τα χείλη του ταψιού.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος χωρίς να την αφήσουμε να βράσει.
Την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια.
Ανακατεύουμε με μίξερ χειρός ή με το σύρμα μέχρι να λιώσει.
Την αφήνουμε να κρυώσει και τη στρώνουμε με σπάτουλα στη βάση του ταψιού, που έχουμε ετοιμάσει.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο.
Χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, τον καφέ διαλυμένο σε 2 κ.σ νερό, τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αποκτήσουν την υφή απαλής κρέμας -καλύτερα να ξεκινήσουμε με υψηλή ταχύτητα και μόλις δούμε ότι αρχίζει να πήζει το μείγμα να χαμηλώσουμε ταχύτητα διότι αλλιώς κινδυνεύει η κρέμα να γίνει βούτυρο.
Μεταφέρουμε τη μαρέγκα στην κρέμα καφέ ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στην γκανάς σοκολάτας και καλύπτουμε την επιφάνεια διπλώνοντας επάνω τη μεμβράνη που περισσεύει.
Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη και αφήνουμε τουλάχιστον για 5 ώρες.
Βγάζουμε από την κατάψυξη 15 λεπτά πριν σερβίρουμε το γλυκό κομμένο σε χοντρές φέτες.
Αν θέλουμε, μπορούμε να το συνοδεύσουμε με σάλτσα σοκολάτας ή καραμέλας.
Μπορούμε επίσης να το πασπαλίσουμε με ξηρούς καρπούς καβουρδισμένους ή με ξύσμα σοκολάτας ή με κοσκινισμένο κακάο.A.T.