Υλικά
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Υλικά
1 αβγό
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
¼ γάλα
1 πρέζα αλάτι
300 γρ. φρούτα του δάσους κατεψυγμένα
1 κ.σ. κορνφλάουρ
200 γρ. κουβερτούρα
2 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε με νερό της βρύσης τα φρούτα του δάσους και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να αποψυχθούν και να στραγγίσουν πάρα πολύ καλά ανακατεύοντας πού και πού απαλά με ένα κουτάλι για 1 ώρα.
Τα μεταφέρουμε σε αντικολλητικό τηγανάκι και προσθέτουμε 1 κ.σ κορνφλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.
Βράζουμε ώσπου να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να πήξει τελείως το μείγμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε λεκανίτσα.
Δουλεύουμε με μίξερ το αβγό με το βούτυρο λιωμένο και το γάλα μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
Προσθέτουμε το μείγμα στο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη.
Κόβουμε την ζύμη σε κομμάτια διαμέτρου 10 εκ.
και πάχους 3 χιλ..
Τοποθετούμε στη μέση 1 κ.γ.
από τα φρούτα και τυλίγουμε καλά με τη ζύμη.
Βρέχουμε τα χέρια μας και κυλάμε το ντάμπλινγκ ανάμεσά τους για να γίνει λεία η επιφάνεια του νταμπλινγκ.
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα άφθονο αλατισμένο νερό (2 κοφτά κ.γ.
αλάτι για κάθε 1 λίτρο νερό).
Τοποθετούμε τα ντάμπλινγκς ένα-ένα σε τρυπητή κουτάλα και τα βυθίζουμε στο νερό.
Βράζουμε περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια -τότε είναι έτοιμα.
Τα βγάζουμε αμέσως με τρυπητή κουτάλα σε σουρωτήρι, τα ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο και τα διατηρούμε ζεστά επάνω σε σκεύος με καυτό νερό.
Λιώνουμε την κουβερτούρα και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη και κακάο και σε σαλτσιέρα τη σοκολάτα.Α.Τ.