Υλικά
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Υλικά
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
2 κ.σ. ζάχαρη
2 αβγά
2 φλ. τυρί κότατζ
1 φλ. γάλα
10 δαμάσκηνα ή κίτρινες βανίλιες
Άχνη ζάχαρη
Κανέλα τριμμένη
Εκτέλεση
Πλένουμε, στεγνώνουμε και αφαιρούμε το κουκούτσι από τα δαμάσκηνα.
Τα χωρίζουμε στα δύο.
Δουλεύουμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας να δουλεύουμε το μείγμα.
Προσθέτουμε το τυρί και το αλεύρι.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη (ίσως χρειασθεί περισσότερο ή λιγότερο από 1 φλ.) Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 4 χιλ.
και κόβουμε κύκλους διαμέτρου 10 εκ.
Τοποθετούμε επάνω σε κάθε κύκλο ένα δαμάσκηνο και το τυλίγουμε καλά με τη ζύμη.
Βρέχουμε τα χέρια μας και κυλάμε το ντάμπλινγκ ανάμεσά τους για να γίνει λεία η επιφάνεια.
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα άφθονο αλατισμένο νερό (1 κοφτή κ.σ Για κάθε 1 λίτρο νερό).
Τοποθετούμε τα ντάμπλινγκς ένα-ένα σε τρυπητή κουτάλα και τα βυθίζουμε στο νερό.
Βράζουμε περίπου 8-10 λεπτά ή μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια -τότε είναι έτοιμα.
Τα βγάζουμε αμέσως με τρυπητή κουτάλα σε σουρωτήρι, τα ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο και τα διατηρούμε ζεστά επάνω σε σκεύος με καυτό νερό.
Τα σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Α.Τ