Υλικά
500 γρ. κουβερτούρα με τουλάχιστον 60% κακάοΥλικά
300 γρ. βούτυρο φρέσκο
8 αβγά
100 γρ. ζάχαρη άχνη
2 φλιτζανάκια καφέ εσπρέσσο ή δυνατό καφέ φίλτρου
4 κ.σ. μπράντυ
Σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση
Αφήνουμε τον καφέ να κρυώσει.
Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τη λιώνουμε με 2 κ.σ νερό σε μπεν μαρί (τη βάζουμε σε σκεύος που το τοποθετούμε πάνω από κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει).
Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και ανακατεύετε με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε με πιρούνι ελαφρά τους κρόκους και τους προσθέτουμε τμηματικά στη σοκολάτα, ανακατεύοντας ζωηρά και συνέχεια με το σύρμα.
Προσθέτουμε το μπράντυ και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Την προσθέτουμε σε 3 δόσεις στην κρύα κρέμα σοκολάτας, ανακατεύοντας με σπάτουλα προσεκτικά από κάτω προς τα πάνω.
Τη μεταφέρουμε σε βρεγμένη φόρμα που έχουμε τινάξει καλά από το νερό της και την αφήνουμε στο ψυγείο για 6 τουλάχιστον ώρες.
Για να ξεφορμάρουμε, τυλίγουμε τη φόρμα με πετσέτα βρεγμένη σε καυτό νερό για 1 λεπτό.
Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας.A.
T.