Υλικά
1 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσειςΥλικά
1 φλ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. chips μαύρης σοκολάτας
1 φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένh
½ φλ. καστανή μαύρη ζάχαρη
⅓ φλ. κακάο
1 αβγό
1 δόση βανιλίνη
2 κ.γ. σόδα σε σκόνη
2-3 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC.
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα.
Χτυπάμε καλά με το μίξερ το βούτυρο με τη μαύρη και τη λευκή ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέτουμε το αβγό, τη βανιλίνη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα για λίγα δευτερόλεπτα και συνεχίζουμε με το γάλα.
Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τα chips σοκολάτας και τα καρύδια και ανακατεύουμε πάλι ελαφρά.
Στρώνουμε δύο λαμαρίνες φούρνου με λαδόκολλα και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα, φορμάροντας σε στρογγυλό σχήμα.
Ψήνουμε για 12 -14 λεπτά αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και μεταφέρουμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Α.Τ.