
Υλικά
8 μέτρια αχλάδια Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
350 γρ. ζάχαρη καστανή μαλακή
½ φλ. ζάχαρη λευκή
1 ½ φλ. νερό
Φλούδα από 1 λεμόνι
1 φλ. βούτυρο
4 αβγά
1 δόση βανιλίνη
1 κ.γ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. σπόροι γλυκάνισου τριμμένοι
1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
Εκτέλεση
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, αφήνοντας στη θέση του το κοτσάνι.
Βράζουμε το νερό με τη λευκή ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά να γίνει σιρόπι.
Βάζουμε τα αχλάδια μέσα και τα ποσάρουμε για 5 -6 λεπτά γυρίζοντάς τα από όλες τις μεριές.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και την μπέικινγκ πάουντερ σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το τζίντζερ και το γλυκάνισο.
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα–ένα τα αβγά και τη βανιλίνη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν ένα λείο μείγμα.
Το μεταφέρουμε στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά (δεν μας πειράζει αν έχει λίγους σβόλους).
Ρίχνουμε τον χυλό στη φόρμα και βυθίζουμε στην επιφάνεια συμμετρικά τα αχλάδια. Ψήνουμε για 30-35 περίπου λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως πριν σερβίρουμε.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε το κέικ με παγωτό βανίλια.
Α.Τ.