Υλικά
200 γρ. αποξηραµένα δαµάσκηναΥλικά (για 12 άτομα)
50 ml κονιάκ
120 γρ. βούτυρο
170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
160 γρ. ζάχαρη
4 αβγά
250 γρ. πούδρα αµυγδάλου
Για το σερβίρισμα
τριμμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε τα δαµάσκηνα µε το κονιάκ σε χαµηλή φωτιά.
Αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε σκεπασµένα µε το καπάκι για 10 λεπτά περίπου.
Κατόπιν τα πολτοποιείτε στο µπλέντερ µέχρι να γίνουν σαν πάστα.
Λιώνετε σε µπεν µαρί τη σοκολάτα µαζί µε το βούτυρο.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα πολτοποιηµένα δαµάσκηνα.
Χωρίζετε τα δύο από τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια.
Χτυπάτε στο µίξερ τη ζάχαρη, τα δύο αβγά και τους δύο κρόκους µέχρι να αφρατέψουν.
Αδειάζετε το µείγµα σε µπολ, προσθέτετε εκείνο της σοκολάτας και την πούδρα αµυγδάλου, και ανακατεύετε.
Χτυπάτε τα δύο ασπράδια µέχρι να γίνουν µαρεγκάτα και τα ενσωµατώνετε στο παραπάνω µείγµα ανακατεύοντας µε πλαστική σπάτουλα.
Αδειάζετε σε ταψί διαµέτρου 25 εκ.στρωµένο µε αντικολλητικό χαρτί που καλύπτει και τα τοιχώµατα.
Ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο, στον αέρα, στους 160° C για 30 λεπτά περίπου.
Σερβίρετε µε τριµµένη σοκολάτα.