Υλικά
250 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο με πολύ απαλό άρωμα
4 αβγά
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 συσκευασία γκοφρετάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα σε μέτρια φωτιά. Την απομακρύνουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε με τον αβγοδάρτη το ελαιόλαδο.
Σε μπολ χτυπάμε με τον αβγοδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη. Μόλις ασπρίσουν, προσθέτουμε τη σοκολάτα και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ενώνουμε τα δύο μίγματα με απαλές κινήσεις.
Παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι και απλώνουμε στον πάτο και στα τοιχώματα χαρτί ψησίματος. Για να "σταθεί" καλύτερα, το βρέχουμε στη βρύση, το τσαλακώνουμε και το στύβουμε πριν το εφαρμόσουμε στο ταψάκι μας.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας. Μπήγουμε τα γκοφρετάκια σε τόπους τόπους μέσα στο μείγμα. Ψήνουμε για 18' αυστηρά, γιατί θέλουμε το μπράουνι υγρό στην καρδιά του.
Tip
Αντί για γκοφρετάκια, μπορείτε να βάλετε κομματάκια από οποιοδήποτε μπισκότο ή κουλουράκι σάς αρέσει.