Υλικά
200 γρ. γάλα
300 γρ. κρέμα γάλακτος (35%)
7 κρόκους αβγών
80 γρ. ζάχαρη
250 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος
κανέλα ή τριμμένη σοκολάτα ή τριμμένο μπισκότο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν μια παχύρρευστη ομοιογενής κρέμα.
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος με το γάλα. Μόλις ζεσταθεί και πριν πάρει βράση, ρίχνουμε εκτός φωτιάς το μίγμα των αβγών, ανακατεύοντας με τον αβγοδάρτη με γρήγορες κινήσεις συνεχώς, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μεταφέρουμε ξανά σε χαμηλή φωτιά το κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει ελαφρά η κρέμα. Προσοχή να μην πάρει βράση.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα σπασμένη σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Μοιράζουμε το μίγμα σε μπολάκια (ιδανικά τα ρηχά) και
σερβίρουμε με τριμμένη σοκολάτα ή μπισκότο και κανέλα.
Tip
Διατηρείται στο ψυγείο. Τρώγεται και κρύα, αλλά έχει άλλη νοστιμιά σε θερμοκρασία δωματίου.