Υλικά
180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα πλούσια σε κακάο
200 γρ. μπισκότα σοκολάτας
125 γρ. βούτυρο αγελάδος
250 γρ. μασκαρπόνε
90 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
100 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
50 cl κρέμα γάλακτος (35%)
Εκτέλεση
Παίρνουμε μια στρογγυλή μικρή φόρμα για κέικ (χωρίς τρύπα) και τη στρώνουμε με χαρτί ψησίματος (αφού το μουσκέψουμε και το στύψουμε καλά, για να στρώνει πιο εύκολα) ή με μεμβράνη κουζίνας.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Σπάμε σε σκόνη τα μπισκότα στο μούλτι και τους προσθέτουμε το βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στον πάτο της φόρμας.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα.
Σε ένα μπολ, με το μίξερ ή με τον αβγοδάρτη, ανακατεύουμε καλά τη σοκολάτα, το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και με απαλές κινήσεις με σπάτουλα την ενσωματώνουμε στο μείγμα της σοκολάτας. Στο τέλος ενσωματώνουμε τα φουντούκια.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη βάση με τα μπισκότα, σκεπάζουμε με μεμβράνη την επιφάνεια και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στην κατάψυξη για 4-6 ώρες.
Βγάζουμε το γλυκό από την κατάψυξη και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20' πριν το σερβίρουμε.
Tip
Ταιριάζουν επίσης τα καρύδια και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.