Υλικά
500 γρ. μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια
2⅓ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
½ φλιτζ. εσπρέσο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
τριμμένο μπισκότο
τριμμένοι ξηροί καρποί
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος, χωρίς να την αφήσουμε να βράσει.
Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και λιώνουμε τη σοκολάτα μέσα στην κρέμα. Προσθέτουμε και τον καφέ και το ξύσμα.
Μοιράζουμε σε φλιτζανάκια του εσπρέσο ή του τσαγιού και στολίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και τα μπισκότα.
Tip
Αν δεν έχουμε εσπρέσο, τον αντικαθιστούμε με ένα μικρό φλιτζανάκι νερό με 2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ.