Υλικά
180 γρ. κουβερτούρα
80 ml γάλα
φλούδα από 1 πορτοκάλι
1 κρόκο αβγού
4 ασπράδια αυγού (κρύα, από το ψυγείο)
20 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Βράζουμε το γάλα μαζί με τη φλούδα του πορτοκαλιού. Αφαιρούμε τη φλούδα, προσθέτουμε το γάλα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη. Προσθέτουμε τον κρόκο του αβγού και τον ενσωματώνουμε στη σοκολάτα.
Αφήνουμε το μίγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, ρίχνοντας σταδιακά και τη ζάχαρη. Με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις τη μαρέγκα στη σοκολάτα.
Μοιράζουμε σε μπολάκια και αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να κρυώσει.
Tip
Ταιριάζουν τριμμένοι όλοι οι ξηροί καρποί, αλλά και τριμμένη σοκολάτα γάλακτος ή λευκή.