Υλικά
2 φλιτζ. αποβουτυρωμένο γάλα με 0% λιπαρά
¼ φλιτζ. γάλα σε σκόνη
2 κ.σ. καλαμποκάλευρο
¼ φλιτζ. σακχαρίνη ή στέβια
2 βανίλιες
1 φλιτζ. ψιλοκομμένα φρούτα (πεπόνι, φράουλες, ροδάκινο, σταφύλι)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, τις βανίλιες, τη σακχαρίνη και το γάλα σε σκόνη.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη.
Ρίχνουμε τα φρούτα και ανακατεύουμε απαλά (μπορούμε να τα παραλείψουμε και να κάνουμε το παγωτό μόνο με βανίλια).
Βάζουμε το παγωτό σε μεταλλικό μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον.
Tip
Ένα φλιτζάνι ξηροί καρποί ή 2-3 τριμμένα μπισκότα θα προσθέσουν γεύση και μόνο λίγες θερμίδες παραπάνω.