Υλικά
1 πακέτο μπισκότα τύπου Μιράντα
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
600 ml κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος τριμμένη
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις 20x24 εκ. περίπου και στρώνουμε τη βάση του με χαρτί ψησίματος, που θα το βρέξουμε και θα το στύψουμε, για να εφαρμόσει καλύτερα.
Στρώνουμε στον πάτο τα μισά μπισκότα.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα, τη βανίλια και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και με σπάτουλα την ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο παγωτό.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα και καλύπτουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα μπισκότα.
Καλύπτουμε το ταψί με μεμβράνη κουζίνας και παγώνουμε μέχρι η κρέμα να στερεοποιηθεί τόσο όσο να κόβεται με το μαχαίρι χωρίς να διαλύεται.
Τότε βγάζουμε από την κατάψυξη το παγωτό, το κόβουμε σε σαντουιτσάκια και τα τοποθετούμε σε ρηχό ταψί. Έτσι, κόβεται καλύτερα από το να αφήσουμε το παγωτό να παγώσει τελείως.
Καλύπτουμε το ταψάκι με μεμβράνη και συνεχίζουμε να παγώνουμε τα σαντουιτσάκια στην κατάψυξη.
Συνολικά χρειάζεται ένα ολόκληρο βράδυ ή 8 ώρες.
Τip
Τα μπισκότα τύπου Μιράντα είναι ιδανικά, γιατί είναι τα πιο μαλακά. Πολλές φορές το φτιάχνω με φετούλες από κέικ ή τσουρέκι που έχει ξεραθεί.