Υλικά
1 πεπόνι (περίπου 1 κιλό)
50 γρ. ζάχαρη άχνη
χυμό από 1 λάιμ ή 1 λεμόνι
1 ασπράδι αυγού
1 κομματάκι καθαρισμένο τζίντζερ (περίπου 4 εκ.)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το πεπόνι από τη φλούδα και τα σπόρια, το κόβουμε σε καρεδάκια και το πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με το λεμόνι και τη ζάχαρη άχνη.
Τρίβουμε το τζίντζερ στον ψιλό τρίφτη και το προσθέτουμε στο πεπόνι. Ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος και το αφήνουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
Χτυπάμε το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα.
Βγάζουμε το σορμπέ από το ψυγείο, το μεταφέρουμε στο μπολ όπου χτυπήσαμε τη μαρέγκα και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε πάλι στο μεταλλικό σκεύος το σορμπέ και το επιστρέφουμε στην κατάψυξη. Για δύο ακόμα φορές, ανά 1 ώρα, βγάζουμε το σορμπέ και το αφρατεύουμε με το μίξερ χειρός. Έτσι, θα αποκτήσει τέλεια, λεία υφή, χωρίς κρυσταλλάκια.
Tip
Στο σερβίρισμα αυτό το σορμπέ ταιριάζει πολύ με τριμμένο μπισκότο κανέλας.