Υλικά
1 μικρό βαζάκι πραλίνα φουντουκιού
4 αυγά
330 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
20 γρ. ζάχαρη
20 cl νερό
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και κρατάμε μόνο δύο από τα τέσσερα ασπράδια.
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε ένα μπρίκι και τη διαλύουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Σε μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το σιρόπι με τους κρόκους μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Χτυπάμε την κρέμα (κρύα, από το ψυγείο) σε σφιχτή σαντιγί, χωρίς να προσθέσουμε ζάχαρη. Αν προηγουμένως αφήσουμε την κρέμα για 10' στην κατάψυξη, η σαντιγί θα χτυπηθεί πιο εύκολα και γρήγορα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Με μια σπάτουλα και με απαλές κινήσεις ενοποιούμε σε ένα μεγάλο μπολ το σιρόπι, την πραλίνα φουντουκιού, τη σαντιγί και τέλος τη μαρέγκα.
Μεταφέρουμε το παγωτό σε μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζουμε και το βάζουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη. Στο μεταξύ, το βγάζουμε δύο φορές, ανά μία ώρα, και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός να αφρατέψει. Έτσι, θα έχει καλύτερη υφή. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
Tip
Αν θέλουμε, προσθέτουμε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή μπισκότα: θα το κάνουμε όταν βγάλουμε το παγωτό από την κατάψυξη για να το αφρατέψουμε την πρώτη φορά, διαφορετικά θα μείνουν στον πάτο.