Υλικά
50 cl κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
3 κρόκους αυγών
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
12 κούκις χοντροσπασμένα, σε όποια γεύση προτιμάμε
1 φλιτζ. φιστίκια Αιγίνης χοντροσπασμένα
Εκτέλεση
Καλύπτουμε με μεβράνη κουζίνας ή αλουμινόχαρτο τη μακρόστενη μικρή φόρμα του κέικ.
Σε μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τον αβγοδάρτη μέχρι να αφρατέψουν.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε με τον αβγοδάρτη την κρέμα με τη βανίλια μέχρι να πάρει την υφή γιαουρτιού: θα χτυπηθεί πιο εύκολα αν προηγουμένως την αφήσουμε για 10' στην κατάψυξη.
Ανακατεύοντας με σπάτουλα, ενώνουμε τους κρόκους με την κρέμα, το ζαχαρούχο, τα φιστίκια και τα μπισκότα.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και το αφήνουμε για περίπου 8 ώρες στην κατάψυξη να σταθεροποιηθεί.
Tip
Ταιριάζει απίστευτα και το χοντροσπασμένο αράπικο φιστίκι, γιατί το λίγο αλάτι δίνει μια απρόσμενη πικάντικη έκρηξη στα βαριά υλικά αυτού του παγωτού.