Υλικά
Για τη μους bitter σοκολάτας
150 γρ. κουβερτούρα
300 ml κρέμα γάλακτος
4 κουτ. σούπας κακάο
Για τη μους λευκής σοκολάτας
150 γρ. λευκή σοκολάτα
300 ml κρέμα γάλακτος
2 φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση
Για τη μους bitter σοκολάτας:
Κόψτε την κουβερτούρα σε μικρότερα κομμάτια και λιώστε τη σε μπεν μαρί. Ανακατέψτε το κακάο με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό, ρίξτε το μείγμα στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέστε τη στο μείγμα της κουβερτούρας, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
Μοιράστε τη μους σε 6 ποτήρια και αφήστε τα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη μους λευκής σοκολάτας.
Για τη μους λευκής σοκολάτας:
Μουσκέψτε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Κόψτε τη λευκή σοκολάτα σε μικρότερα κομμάτια και λιώστε τη σε μπεν μαρί με 2-3 κουταλιές κρέμα γάλακτος. Όταν λιώσει, στραγγίξτε τη ζελατίνη, ρίξτε τη στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέστε τη στο μείγμα της λευκής σοκολάτας, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
Μοιράστε τη λευκή μους στα ποτήρια όπου ήδη έχετε βάλει τη σοκολατένια και διατηρήστε τα γλυκά στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε.
Tip
Αν η λευκή σοκολάτα σφίξει στο μπεν μαρί, προσθέστε 3-4 κουταλιές κρέμα γάλακτος.