Υλικά
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
2 φλιτζ. φράουλες
4 κ.σ. ζάχαρη
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες από τα κοτσανάκια τους και τις πολτοποιούμε στο μούλτι. Δεν θέλουμε να γίνουν εντελώς πολτός, αλλά να κρατάνε και μερικά κομματάκια.
Χτυπάμε την κρέμα (κρύα, από το ψυγείο) μέχρι να πάρουμε μια πηχτή σαντιγί.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ ή μεταλλικό κουτί για παγωτό και το παγώνουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
Tip
Αν ανακατέψουμε το μείγμα δυο φορές από τη στιγμή που θα αρχίσει να παγώνει, το παγωτό μας θα βγει πιο αφράτο και δεν θα πιάσει κρυσταλλάκια.