Υλικά
250 γρ. αλεύρι
100 γρ. κακάο
400 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 βανιλίνη σκόνη
250 ml νερό
100 ml ηλιέλαιο
250 γρ. λιωμένο βούτυρο
125 ml κρέμα γάλακτος
Για το γλάσο
150 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα στερεά υλικά: το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη βανιλίνη.
Σε άλλο μπολ ανακατέψτε το νερό με το ηλιέλαιο, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Ενώστε τα δύο μίγματα και αδειάστε τα σε ένα αντικολλητικό στρογγυλό ταψί με διάμετρο 24 εκ.
Ψήστε στους 180°C για 20 λεπτά. Αφού βγάλετε τη σοκολατόπιτα από τον φούρνο, αφήστε τη να κρυώσει. Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να την αφήσετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
ια το γλάσο, ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν πάρει βράση κατεβάστε την από την εστία.
Ρίξτε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα για μισή ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να σφίξει και μετά απλώστε το επάνω από τη σοκολατόπιτα.
Tip
Όταν τη βγάλετε από τον φούρνο, θα είναι αρκετά υγρή. Αυτή η υγρασία την κάνει μαστιχωτή και ιδιαίτερα νόστιμη.