Υλικά
3 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. νερό
3 κ.σ. ξίδι
2 βανίλιες
3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.γ. σόδα
6 κ.σ. κακάο, καλής ποιότητας
1 κ.γ. αλάτι
Για το σιρόπι:
1 ποτήρι νερό
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
125 γρ. κακάο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε ο νερό το λάδι και το ξίδι.
Προσθέτουμε τη σόδα τις βανίλιες το κακάο το αλεύρι το αλάτι και τη ζάχαρη.
Ομογενοποιούμε το μείγμα και το βάζουμε σε ένα ταψάκι ή ένα πυρέξ καλά βουτυρωμένο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά αναλόγως το φούρνο.
Όσο ψήνεται η σοκολατόπιτα ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη η σοκολατόπιτα, αφήνουμε να κρυώσει και τη σιροπιάζουμε.