Υλικά
Για τη βάση μπισκότο
1/2 κούπα γάλα
1/4 κούπας βούτυρο
1 μικρή πρέζα αλάτι
1/2 κούπα αλεύρι
2 αυγά
Για την κρέμα
2 1/2 κούπες γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές κορν φλάουρ
4 κουταλιές αλεύρι
2 κρόκους
300 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε να γίνει το μείγμα μια μπάλα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ προσθέτοντας τα αυγά.
Απλώνουμε τη ζύμη σε ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, περίπου 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα τις 2 κούπες γάλα. Χτυπάμε στο μίξερ τη 1/2 κούπα γάλα, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο γάλα που ζεσταίνεται.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να βράσει και να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα, ανακτεύοντας να λιώσει.
Για τη συναρμολόγηση, στρώνουμε στη βάση την κρέμα σοκολάτας και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.
Στολίζουμε καλύπτοντας την κρέμα με φρέσκια σαντιγί και καβουρδισμένα αμυγδαλάκια ή ξύσμα σοκολάτας.