Υλικά
3/4 κιλού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν
2 κουτ. του γλυκού μαγιά ξηρή
200 γραμ. γάλα εβαπορέ
2 μεγάλα αυγά
100 γραμ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα
Για το γαρνίρισμα:
μέλι, σουσάμι, καρύδια, κανέλα, σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν, τις βανίλιες και τη ζάχαρη.
Σε λίγο χλιαρό νερό διαλύουμε την ξηρή μαγιά.
Κάνουμε στο αλεύρι μια λακουβίτσα και εκεί ρίχνουμε την διαλυμένη μαγιά, το γάλα και τα αυγά.
Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια όμορφη και ελαστική ζύμη.
Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη μας να σταθεί για δυο τρεις ώρες.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε με ένα κουτάλι κομμάτια ζύμης.
Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω.