Υλικά
Υλικά για περίπου 25 καλτσουνάκια
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 ml ελαιόλαδο
150 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
Για τη γέμιση
1 κιλό γλυκιά ανάλατη μυζήθρα
2 κρόκους αυγού
100 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια σκόνη
ξύσμα από 1 λεμόνι
100 γρ. μέλι
2 κ.γλ. κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ανακατέψτε το ελαιόλαδο με τα αυγά, το γιαούρτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Προσθέστε το αλεύρι και ζυμώστε. Αν χρειαστεί, προσθέστε ελάχιστο αλεύρι ακόμα.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα και μετά ανοίξτε τη σε φύλλο πάχους περίπου ½ εκατοστού. Κόψτε με ένα κουπάτ δίσκους με διάμετρο 5 εκ. περίπου.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη μυζήθρα, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το μέλι, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
Μοιράστε τη γέμιση στους δίσκους, διπλώστε τους για να κλείσουν και τσιμπήστε περιμετρικά τη ζύμη, ώστε να κάνει γείσο και να συγκρατήσει τη γέμιση.
Βάλτε τα καλτσουνάκια στο ταψί και ψήστε τα στους 180°C για 25'. Πασπαλίστε τα με κανέλα όταν κρυώσουν ελαφρά.
Τip
Διατηρήστε τα καλτσουνάκια στο ψυγείο.