Υλικά
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
1/4 κούπας κακάο σε σκόνη
3 αυγά
2/3 κούπας κρέμα γάλακτος
Για το γλάσο:
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί λιώνουμε πρώτα τη μαύρη σοκολάτα ανακατεύοντας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά και προσθέτουμε το βούτυρο, το κακάο, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι και τέλος ανακατεύοντας γρήγορα προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
Αδειάζουμε το μείγμα του σοκολατογλυκού μέσα στο ταψάκι και το στρώνουμε ισόπαχα.
Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο.
Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να χλιαρέψει.
Καλύπτουμε με το γλάσο τη σοκολατόπιτα και αφήνουμε για λίγο να σταθεροποιηθεί.