Υλικά
2 σακουλάκια σαντιγί
5 αβγά
1 βανίλια
1 ζαχαρούχο γάλα
Καβουρδισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα ( προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μίξερ τα 2 σακουλάκια σαντιγί και στη συνέχεια γεμίζουμε το κάθε σακουλάκι με νερό (λίγο πάνω από το μισό) και τα αδειάζουμε στη λεκάνη του μίξερ. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια. Στη συνέχεια ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών. Τα ασπράδια τα κρατάμε στο ψυγείο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά στο μίξερ.
Όταν όλα τα υλικά έχουν ανακατευτεί καλά, βάζουμε το μείγμα σε ένα βαθύ μπολ και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
Μόλις περάσουν οι ώρες και έχει λίγο παγώσει το μείγμα, το βγάζουμε από την κατάψυξη, προσθέτουμε τα ασπράδια των αβγών (τα οποία τα έχουμε κάνει μαρέγκα) και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με μιξεράκι χειρός! Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη.
Ανά 3-4 ώρες το βγάζουμε και το ανακατεύουμε.
Όσες πιο πολλές φορές το ανακατέψουμε τόσο πιο μαλακό και αφράτο θα είναι το παγωτό μας.
Για παγωτό σοκολάτα: Αν θέλουμε να κάνουμε γεύση σοκολάτα, απλά προσθέτουμε 6 κουταλιές της σούπας κακάο στην αρχή.