Υλικά
2 φλιτζ. τσ. αλεύρι
1 ½ φλ. τσ. ζάχαρη
1 φλιτζ. τσ. ελαιόλαδο
1 βανίλια
4 αυγά
2 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. μέλι
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
1 ½ φλιτζ. τσ. νερό
1 ½ φλιτζ. τσ. ζάχαρη
ξύσμα από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ τη ζάχαρη, τα αυγά και το λάδι και τα χτυπάμε να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, την κανέλα και το μέλι το οποίο το χτυπάμε (πιο πριν) σε ένα ποτήρι με νερό (νερό 3/4 του ποτηριού).
Βουτυρώνουμε το ταψάκι και βάζουμε το χυλό. Ο φούρνος να είναι προθερμασμένος.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά (ανάλογα το φούρνο στους 180 βαθμούς).
Ετοιμάζουμε το σιρόπι (βράζουμε τα υλικά σε κατσαρόλα για 5 λεπτά).
Όταν γίνει το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το κόβουμε κομμάτια και το σιροπιάζουμε.